Polska kuchnia jest nadzwyczaj zróżnicowana. Jest to jak najbardziej pozytywne określenie, gdyż można się w niej doszukać wielu typów poszczególnych dań i posiłków. To właśnie dzięki temu zawsze można wybrać coś innego oraz różniącego się choćby pospolitymi akcesoriami od dań bazowych. Kuchnia polska ze swych potraw jest znana także na całym globie. Bardzo wielu krytyków chwali sobie jej dania. Co poniektóre z nich są specyficzne naturalnie dla kraju. Do takich potraw, z których zwłaszcza słynie ojczyzna wolno zaliczyć kotleta schabowego oraz pierogi przeróżnego rodzaju. Ludzie z innych krajów, którzy odwiedzają Polskę nadzwyczaj często potrzebują spróbować tych legendarnych w świecie smakołyków, pragną niemniej jednak towarzyszyć przy ich przygotowywaniu. Rynek główny restauracja Też zagraniczni kucharze po fachu czasami chcą zajmować się gotowaniem tylko oraz wyłącznie polskich dań. Niestety mimo szczerych chęci nie zawsze udaje im się wiernie odtworzyć ten reprezentatywny smak, jaki mieści się w tych potrawach. Wcale nie oznacza to jednak, że nie posiadają oni talentu kulinarnego. W wielu przypadkach najzwyczajniej w świecie bywa tak, że by zdołać porządnie gotować polskie dania trzeba urodzić się Polakiem, lub ewentualnie długo przebywać w tym kraju, albowiem nie wszystkich rzeczy wolno kupić i wyuczyć się z książki. W kuchni krajowej jest wiele reprezentatywnych potraw. Niesłychanie w wielu przypadkach są one kultowe na całym świecie. Głównymi takimi daniami, jakie są powszechnie kultowe jako wyroby Polaków są pierogi i kotlet schabowy. Niemniej jednak nienależny zapominać o innych rodzajach potraw, jakimi są na przykład zupy. Także są one kultowe, ale niestety już w mniejszym stopniu od wyżej wymienionych potraw.
Zobacz filmik z przepisem naszego szefa Kuchni